13 اسفند 1396 - 10:59

"اعاده اموال نامشروع"| توصیف عدالت علوی از زبان عمار

در بخشی از خطبه عمار خطاب به مردم کوفه آمده است: اگر علی(ع) خلیفه باشد، آنگاه غصبی را ولو در کابین زنان کرده باشید، باز می‌ستاند...
نویسنده : رسول سنایی راد
کد خبر : 256

به گزارش رهنما به نقل از تسنیم ،کم‌ترین توقعی که از هر حکومتی که با شعار اسلام و اسلام‌گرایی خود را به جهانیان شناسانده است، اجرای عدالت و مبارزه با ظلم و تبعیض است. هر چند همواره افرادی هستند که با  سرسختی با عدالت و حق‌مداری مبارزه و حق فقرا و ضعفای جامعه را پایمال می‌کنند، اما بر متولیان جامعه واجب و ضروری است که با این ظلم‌پیشه‌گان به صورت عملی مبارزه کنند و اموال نامشروعی که این افراد به دست آورده‌اند را به بیت‌المال مسلمین بازگردانند.

بر این اساس در اصل 49 قانون اساسی کشورمان می‌خوانیم: «دولت موظف است ثروت‌های ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات، سوءاستفاده از مقاطعه‌کاری‌ها و معاملات دولتی، فروش زمین‌های موات و مباحات اصلی، دائر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیر مشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت المال بدهد. این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی به وسیله دولت اجرا شود.»

این همان سیره و سلوک رفتاری امیر مؤمنان(ع) در قبال غاصبان بیت‌المال بود که متولیان امر این سیره را باید در دستور کار خود قرار دهند. عمار یاسر یکی از برترین یاران علی(ع) در توصیف عدالت علوی به نکات قابل توجهی اشاره می‌کند.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظرات